Dynasig - špičková řešení pro signalizaci

Česky English Deutsch

Vítejte na stránkách Dynasig, spol. s r.o.

Špičková řešení pro dopravní signalizaci

Zvýrazněné dopravní značky IPXX

Dopravní značky se zabudovanou dvojicí výstražných světel a elektronikou blikače se stále častěji využívají ke zvýraznění přechodů pro chodce a k upoutání pozornosti řidičů v blízkosti škol a dalších zařízení s vyšší mírou pohybu chodců. Možnosti jejich využití jsou však mnohem širší – například na parkovištích či u nepřehledných výjezdů na vozovku.

Díky blikajícím světlům jsou značky zdálky viditelné a výrazně zvyšují bezpečnost provozu v obci.

Zařízení se skládá ze dvou částí: Pozinkované dopravní značky a dvojice LED výstražných světel LED200M-B2 se zabudovaným blikačem. V závislosti na zamýšleném způsobu napájení bývá zařízení doplněno buď nestabilizovaným napájecím zdrojem NZ-12D (při napájení ze sítě 230V) či zálohovaným zdrojem NZZ-12 (typicky pro napájení ze sloupu veřejného osvětlení). Světla značky lze napájet také prostřednictvím solárního panelu. Napájecí zdroje netvoří standardní součást dodávky.

Dopravní značku (nejčastěji A11, A12, IP6 či IP22, může však jít o jakýkoli symbol dle požadavků zákazníka) lze dodat v osmi základních rozměrech a několika reflexních třídách. Samotná dopravní značka může být doplněna libovolným textem.

Zařízení splňuje požadavky ČSN EN 12899-1 a ČSN EN 12352 a jeho užití je v souladu s TP 65.

Dvojice výstražných světel LED200M-BL2 je umístěna v horních rozích tělesa značky. Světla jsou zasazená do speciálních otvorů. Napájení je řešeno prostřednictvím 4m dlouhého kabelu, napojeného na zadní část pravého světla. Řídicí jednotka světel je vybavena senzorem okolního osvětlení, kterému přizpůsobuje intenzitu jasu blikajících světel. V noci tak zařízení snižuje svítivost o 50%, čímž minimalizuje riziko oslnění řidičů a současně snižuje míru světelného znečištění, potenciálně znepříjemňujícího život obyvatel v okolí značky.

Dopravní značku u vjezdu na parkoviště lze navíc doplnit o LED panel signalizující obsazenost parkovacích míst.

Chcete zabezpečit výjezd požárních vozidel či vozů záchranné služby? V tom případě jsou pro vás vhodnější návěstidla VPV a VPV3.

Součástí dodávky: Dopravní značka IPxx, dvojice LED výstražných světel s elektronikou blikače

Dále volitelně: Upevňovací systém, nestabilizovaný napájecí zdroj NZ-12D, zálohovaný napájecí zdroj NZZ-12, solární napájecí systém, LED panel OBSAZENO/VOLNO