Dynasig - špičková řešení pro signalizaci

Česky English Deutsch

Vítejte na stránkách Dynasig, spol. s r.o.

Špičková řešení pro dopravní signalizaci

Návěstidla VPV

Dopravní návěstidla VPV ("výjezd požárních vozidel") slouží jako signalizace výjezdu vozidel s právem přednosti v jízdě, tedy typicky hasičských vozů a vozidel první pomoci. Návěstidla VPV lze zakoupit s klasickými žárovkami, nebo úspornými LED vložkami.

Pozor! V rámci snah o zpřehlednění nabízených variant návěstidel VPV jsme od ledna 2013 změnili systém jejich označení. Věříme, že vám tento krok usnadní orientaci v jednotlivých modelech.

Návěstidlo je tvořeno dvěma komorami MONDIAL se světelným filtrem červené barvy o průměru 210 mm, doplněnými bílým kontrastním rámem. Komory jsou spojeny speciální kovovou konstrukcí umožňující upevnění návěstidla na sloup či jakoukoli svislou konstrukci. Činnost návěstidla zajišťuje elektronický přerušovač.

Návěstidla jsou k dispozici buď v úpravě pro 75W žárovky – typ VPV-H, nebo pro LED verzi – typ VPV-L. LED technologie představuje bezúdržbovou, energeticky nenáročnou (příkon 4W až 8W v závislosti na vstupním napětí) variantu odolnou i vůči nejtužším mrazům. Návěstidlo může být vybaveno vlastní elektronikou blikače, nebo jej lze dodat bez ní jako závislé návěstidlo řízené buď elektronikou návěstidla hlavního, nebo zákazníkovým vlastním systémem. Závislé návěstidlo se zpravidla umisťuje na výložník nad návěstidlo hlavní.

Žárovková návěstidla se vyrábějí pro napájení na 230V AC, LED návěstidla lze dodat i pro napětí 12V či 24V DC. Vedle klasického rozměru (210 mm) lze zakoupit i zvětšenou verzi návěstidel VPV s optickými filtry o průměru 300 mm.

Integrální součástí návěstidel je montážní sada pro umístění na sloup. Pro možnost upevnění na výložník je třeba zařízení doplnit montážní soupravou UNN-VPV. Návěstidla VPV lze na přání zákazníka vybavit akustickou signalizací a doplňkovou tabulkou s libovolným textem.

Návěstidla VPV splňují požadavky harmonizované normy ČSN EN 12368.

  • těleso návěstidla i barevný filtr z polykarbonátu - dlouhá životnost a odolnost vůči klimatickým a provozním vlivům
  • ochrana proti degradaci vlivem UV záření
  • připevnění na stožár nebo výložník pomocí zvlášť dodávaných montážních souprav
  • možnost volby způsobu napájení
  • LED vložky snižují spotřebu energie a zvyšují životnost zařízení
  • Možnost osazení akustickou výstrahou a doplňkovou textovou tabulí

Součástí dodávky: Návěstidlo VPV s kontrastním rámem, světelnými zdroji a slunečními clonami, montážní sada DNS (pro montáž na sloup)

Dále volitelně: Elektronika blikače, montážní sada UNN-VPV (pro montáž na výložník), akustická signalizace, doplňková tabulka s textem dle přání zákazníka

Nachází se výjezd vozidel s právem přednosti v jízdě na zvlášť frekventované komunikaci? Pak možná oceníte návěstidla VPV-3 se třemi komorami a konstantně blikajícím žlutým světlem pro zvýšení opatrnosti projíždějících řidičů.