Dynasig - špičková řešení pro signalizaci

Česky English Deutsch

Vítejte na stránkách Dynasig, spol. s r.o.

Špičková řešení pro dopravní signalizaci

Home > Produkty a služby > Signalizační přívěsy a uzavírkové tabule > Signalizační vozíky a uzavírkové tabule ST1

Signalizační vozíky a uzavírkové tabule ST1

Plocha uzavírkové tabule ST1 je tvořena hliníkovým plechem polepeným reflexní fólií. V horní – sklopné – části tabule je umístěno 13 světel (LED nebo halogen), vytvářejících světelnou šipku typu B, doplněných o dvě větší světla (průměr 340 mm), plnících úlohu výstražných blikačů. Na spodní polovině se nachází značka C4 o průměru 90 cm s mechanickou polohovatelnou šipkou.

Uzavírková tabule ST1 je umístěna na konstrukci z žárově zinkované oceli a může být dodána buď samostatně, nebo společně s podvozkem jako signalizační vozík. Tabule a celá konstrukce je demontovatelná, takže lze přívěs v případě potřeby využít i k jiným účelům.

Horní tabuli lze pro účely přepravy a skladování sklopit do transportní (vodorovné) polohy, během provozu je vztyčena do pracovní (svislé) polohy. Tabule se zvedá manuálně s podporou dvojice plynových vzpěr a v krajních polohách je zajištěna kovovými čepy.

Světla v horní tabuli mohou pracovat s LED světelným zdrojem (LED200H, LED300), nebo s halogenovou žárovkou (D180, D300H). LED světla jsou kompletně bezúdržbová a mají výrazně nižší spotřebu energie, takže umožňují delší provoz bez výměny akumulátoru. (Srovnání spotřeby uzavírkových tabulí s halogenovými a LED světly najdete zde.)

Činnost světel je řízena prostřednictvím ovládací skříně umístěné na podpěrné konstrukci tabule. Jednoduchá ovládací jednotka obsahuje kromě hlavního vypínače a tlačítka volby signálu i voltmetr a indikátor podpětí. Vedle toho lze tabuli doplnit i dálkovým ovládáním RCA 1, připojeným kabelem (standardně 15 m).

V případě zájmu o uzavírkovou tabuli či signalizační přívěs ST1 si stáhněte poptávkový formulář a kontaktujte nás na adrese info@dynasig.cz.

Světla jsou napájena z 12V akumulátoru, umístěného zpravidla v kovovém pouzdře na přední části přívěsu. Bateriové pouzdro DYNASIG (s možností uchycení mimo ložnou plochu) poskytuje dostatek prostoru pru umístění akumulátoru 12V/180Ah a nabíječku.

Značka C4 ve spodní části tabule je polepena fólií reflexní třídy R´2. Mechanická šipka ve značce se ve standardním provedení polohuje manuálně, nástavby s pevnou spodní tabulí (typ ST1, ST1 L) lze navíc doplnit servomotorem pro automatické nastavení polohy šipky.

Typy nástaveb:

a) Pevná nástavba (ST1 – halogen; ST1 L – LED): Nástavba je k podvozku přichycená napevno, pohybuje se jen horní tabule.

b) Posuvná nástavba (ST1 N – halogen; ST1 LN – LED): Spodní část tabule se značkou C4 je tvořena nájezdovou rampou přívěsu. Konstrukce s horní tabulí je umístěna na kolejnicích umožňujících její posunutí do přední části přívěsu. Tím je vytvořen dostatek místa pro naložení pracovních strojů (typicky válců).

Podvozky:

Nástavby s uzavírkovými tabulemi lze dodat buď samostatně, nebo společně s podvozkem jako kompletní signalizační přívěs. Používáme jedno- či dvounápravové brzděné přívěsy společnosti AGADOS se speciálně posunutou nápravou vyrovnávající změnu těžiště způsobenou hmotností nástavby. Přívěsy jsou vybavené zakládacími klíny a dvojicí výsuvných kovových podpěr, zajišťujících stabilitu přívěsu v pracovní poloze i při odpojení od tažného vozidla. Přívěsy s nástavbami ST1 (s výškově nastavitelnou, nebo pevnou ojí) jsou standardně k dostání s nosností cca 300 kg, 800 kg či 2200 kg (s nájezdovou rampou), v případě požadavku zákazníka však lze dodat i alternativní typy.

Bližší informace o použitých přívěsech nalezente zde.

Hledáte signalizační přívěs či uzavírkovou tabuli pro dálnice a rachlostní silnice? V tom případě by vás měly zajímat voziku typu ST2 s 27 světly.