Dynasig - špičková řešení pro signalizaci

Česky English Deutsch

Vítejte na stránkách Dynasig, spol. s r.o.

Špičková řešení pro dopravní signalizaci

Home > Produkty a služby > Výstražná světla > Sady výstražných světel > Světelná souprava SLS5 (paralelní)

Světelná souprava SLS5 (paralelní)

Souprava výstražných světel SLS5 obsahuje řídicí jednotku LCS 5; pětici výstražných LED světel LED200H s kabely o délce 10, 20, 30, 40 a 50 metrů a uzamykatelný plastový zásobník na akumulátor. Jedná se o LED variantu halogenové soupravy výstražných světel SFS 5.

Mikroprocesorová řídicí jednotka HCS5L operuje s napájecím napětím 12V. Umožňuje připojení jednoho až pěti LED světel. Řídicí jednotka umožňuje nastavit 5 signalizačních programů a přepínání mezi celodenním a nočním provozem.

Díky využití LED technologie má souprava pouze čtvrtinovou spotřebu energie oproti halogenové sadě. Při použití akumulátoru se stejnou kapacitou tedy vydrží v provozu několikanásobně déle, případně umožňuje napájení ze slabších zdrojů!

LED diody mají delší životnost a jsou odolné vůči výkyvům teplot i mechanické námaze.

Jednotka monitoruje napájení a v případě poklesu napětí pod 10,4V automaticky ukončí činnost výstražných světel, aby nedošlo k nevratnému poškození akumulátoru. Systém je vybaven detektorem okolního osvětlení, díky čemuž dokáže přizpůsobit intenzitu jasu aktuálním podmínkám – předchází tak nebezpečí oslnění řidičů a až o 50% snižuje spotřebu energie. V noci se automaticky zapíná tzv. pilotní světlo, usnadňující prostorovou orientaci projíždějících řidičů.

Souprava LED výstražných světel SLS5 odpovídá požadavkům harmonizovaných norem ČSN EN 50923 a ČSN EN 12352 i technickým podmínkám TP 66.

  • LED technologie – úspora energie, delší životnost, zvýšená odolnost vůči počasí a otřesům
  • Možnost využití 12V akumulátorů s nižší kapacitou, anebo až čtyřnásobné prodloužení provozní doby
  • Vysoká spolehlivost a hospodárnost provozu, autodiagnostika
  • Redukce svítivosti v nočních hodinách - zamezení oslnění řidičů při setmění
  • Monitorování napájecího zdroje - ochrana akumulátoru vypnutím zařízení
  • Návěstidla LED200 třídy L8H z mechanicky odolného recyklovatelného plastu s nízkou hmotností
  • Polykarbonátové nerozbitné filtry světel - konstrukce bez šroubů s klíčovanou polohou optického rastru zajišťuje ochranu před vlhkostí a povětrnostními vlivy.
  • Bezúdržbová technologie

Součástí dodávky: 5x výstražné světlo LED200H s kabelem, řídicí jednotka LCS5, volitelně uzamykatelný plastový zásobník

Dále volitelně: akumulátor 12V/180Ah, plastové směrovací desky (Z4) s podstavci; celokovový uzamykatelný zásobník, plastový zásobník s kovovým vákem

Hledáte kompaktní a ekonomicky atraktivnější LED variantu soupravy výstražných světel? Podívejte se na sériově propojenou sadu SSL10, umožňující navíc propojení až deseti LED výstražných světel.