Dynasig - špičková řešení pro signalizaci

Česky English Deutsch

Vítejte na stránkách Dynasig, spol. s r.o.

Špičková řešení pro dopravní signalizaci

Home > Produkty a služby > Výstražná světla > Výstražná světla LED200-DCF (rádiové řízení)

Výstražná světla LED200-DCF (rádiové řízení)

Výstražná světla typu LED200-DCF spojují dva nejnovější trendy ve výstražné signalizaci: LED technologii a bezdrátové řízení.

LED200-DCF jsou autonomní výstražná LED světla, z nichž lze jednoduše sestavit synchronizovanou světelnou řadu – bez desítek metrů kabelu, bez externí řídicí jednotky a bez velkého akumulátoru!!!

S výstražnými světly LED200-DCF se mimořádně snadno operuje – jsou složena pouze z těla světla a pouzdra na 6V baterie, které společně tvoří kompaktní celek (typ I), nebo jsou propojeny krátkým kabelem s konektory (typ II).

Každé výstražné světlo LED200-DCF je vybaveno přijímačem německého radiového signálu DCF-77, obvykle užívaného k řízení činnosti radiových hodin. Vytváření synchronizovaných světelných řad umožňuje praktický přepínač, díky němuž lze během několika sekund nastavit pořadí světla v soupravě.

Díky využití LED technologie překonávají výstražná světla LED200-DCF tradiční halogenové blikače nejen svou několikanásobně delší životností a odolností vůči povětrnostním podmínkám i mechanickým vlivům, ale také mimořádně nízkou spotřebou energie. K jejich napájení tak postačují obyčejné 6V baterie 4R25.

Výstražná světla LED200-DCF lze zakoupit v několika verzích, lišících se intenzitou jasu, a tím i způsobem využití – od LED200G-DCF, určených především do městské zástavby, až po výstražná světla LED200H-DCF, použitelných i na dálnicích a vozovkách 1. třídy.

Všechna výstražná LED světla umožňují volbu mezi několika provozními režimy:

  • nepřetržitý provoz/noční režim
  • standardní doba záblesku (500 ms)/zkrácený záblesk (100 ms)
  • zapnutí/vypnutí pilotního světla

Všechna výstražná světla LED200 splňují požadavky ČSN EN 12352 a ČSN EN 50923.

!!!!Nezaměňujte výstražná světla LED200-DCF s lacinými lampičkami čínské výroby. I přes vzdálenou vnější podobnost se vyznačují nesrovnatelně vyšší odolností a diametrálně odlišnými funkcemi!!!!

 

  • Kompaktnost – Výstražná světla LED200-DCF umožňují snadnou manipulaci. Bez kabelů, řídicí jednotky a akumulátoru
  • Extrémně nízká spotřeba elektrické energie
  • Synchronizace prostřednictvím radiosignálu DCF-77
  • Možnost volby zkrácených záblesků (100ms) – snížení odběru energie při zachování jmenovité svítivosti
  • Vysoká odolnost vůči nárazu a teplotním výkyvům
  • Bez nutnosti měnit světelný zdroj během životnosti celého světla
  • Napájení z 6V baterií
  • Všestranné využití
  • Volba z několika režimů
Zařízení není atraktivní pro nenechavce z řad laické veřejnosti.

Typy výstražných světel LED200-DCF:

1)    Výstražné světlo LED200G-DCF

Výstražné světlo s nižší třídou efektivní svítivosti, vhodné zejména k označení překážek v obcích a zastavěných oblastech. Světlo lze napájet jednou nebo dvěma 6V bateriemi. Umožňuje volbu trvalého provozu/nočního režimu a přepínání mezi standardním (500ms) a zkráceným (100ms) zábleskem.

2)    Výstražné světlo LED200M-DCF

Výstražné světlo vhodné pro označení překážek na většině vozovek. Pracuje s napětím 12V (dvě 6V baterie). Světlo obsahuje detektor okolního osvětlení, jemuž přizpůsobuje intenzitu jasu. Celodenní/noční provoz, standardní/zkrácený záblesk, vypínatelné pilotní světlo.

3)    Výstražné světlo LED200H-DCF

Intenzivní výstražné světlo pro použití na všech třídách vozovek, včetně dálnic a rychlostních komunikací. Nastavitelná délka záblesku; celodenní/noční režim; volitelně pilotní světlo. Napájení 12V.

Bližší informace o nabídce rádiově synchronizovaných LED výstražných světel a možnostech jejich využití získáte na telefonním čísle +420 546 217 480 nebo na emailové adrese info@dynasig.cz.