Dynasig - špičková řešení pro signalizaci

Česky English Deutsch

Vítejte na stránkách Dynasig, spol. s r.o.

Špičková řešení pro dopravní signalizaci

QUARZ 2007

Mobilní semaforová souprava typu QUARZ 2007 představuje nejekonomičtější řešení pro řízení kyvadlového provozu při pracích na silnici. Systém obsahuje dva synchronizované mobilní semafory, jejichž činnost je naprogramována prostřednictvím řídicí jednotky s krystalovými hodinami.

!!!Všechny mobilní semafory FABEMA lze osadit halogenovými žárovkami nebo LED vložkami s minimální spotřebou, vysokou životností a mimořádnou odolností vůči mrazu!!!

Přenášení dat, synchronizace a nastavení semaforů probíhá prostřednictvím přenosného modulu. Ten umožňuje synchronizaci obou stojanů bez nutnosti vizuálního kontaktu při jejich programování. Semafory tak fungují zcela autonomně. K nastavení činnosti není nutné semafory snášet dohromady či s nimi jakýmkoli způsobem manipulovat a odpadá i potřeba vizuálního kontaktu mezi stojany, typická pro starší modely. Díky tomu je uvedení semaforů do provozu komfortním a jednoduchým procesem, který snadno zastane jediná osoba.

Semafory QUARZ 2007 se prodávají vždy jako sada dvou stojanů. Z technických důvodů nelze tento počet rozšířit. Semafory QUARZ 2007 se proto využívají výhradně pro řízení kyvadlové dopravy – nelze je použít k organizaci provozu křižovatek!

Základní provedení využívá halogenové žárovky, celý semafor či jeho jednotlivé komory však mohou být na přání zákazníka osazeny LED vložkami FABEMA. Dramaticky se tak sníží spotřeba energie zařízení, vzroste viditelnost signálu a odpadá nebezpečí spálení žárovky při nízkých vnějších teplotách, k němuž jsou náchylné všechna návěstidla se žárovkami.

Semafory jsou dodávány s žáruvzdornými pozinkovanými akuvozíky, schopnými pojmout až dvě baterie 12V/180Ah. Při použití dvou plně nabitých akumulátorů 180Ah vydrží semafory s halogenovými žárovkami v nepřetržitém provozu až 18 dní a při osazení LED vložkami dokonce více než pět týdnů. Naprogramování semaforů je třeba obnovit vždy nejpozději po 14 dnech.

Součástí dodávky: 2x mobilní semafor (signalizační část, včetně řídicí jednotky), 2x kovové pouzdro na akumulátor, 1x modul transpondéru

Dále volitelně: Akumulátor 180Ah, LED vložky do mobilních semaforů

Potřebujete provizorním způsobem zorganizovat provoz na jednodušších křižovatkách? Prohlédněte si mobilní semafory typu EURO 2000/Q, umožňující synchronizaci až osmi stojanů, či rádiově řízené EURO 2000/F.