Dynasig - špičková řešení pro signalizaci

Česky English Deutsch

Vítejte na stránkách Dynasig, spol. s r.o.

Špičková řešení pro dopravní signalizaci

Napájecí zdroje

Napájecí zdroje

Jelikož většina výstražných světel DYNASIG operuje se stejnosměrným napětím 12V-24V, musí být napájena buď 12V akumulátorem, nebo je třeba k jejich provozu z elektrické sítě využít některý z napájecích zdrojů s odpovídajícím výstupním napětím.

Nestabilizovaný zdroj NZ-12D

Nestabilizovaný napájecí zdroj NZ-12D je určený pro napájení dopravních signalizačních zařízení s příkonem do 30V ze sítě střídavého proudu 230V. Typickým příkladem využití NZ-12D je napájení zvýrazněných dopravních značek IPxx či LED panelu OBSAZENO/VOLNO. Při připojení do elektrické sítě umožňuje nepřetržitý provoz zařízení. Je-li elektřina čerpána ze sloupu VO, budou zapojená světelná v činnosti pouze během provozních hodin veřejného osvětlení (užíváno například u prosvětlených plastových majáků).

Zálohovaný zdroj NZZ-12

Zálohovaný napájecí zdroj NZZ-12 umožňuje nepřetržitý provoz světelných zařízení při napájení z veřejného osvětlení. Systém je vybaven záložním akumulátorem o kapacitě 12Ah, takže je schopen zajistit nepřetržitý provoz všech výstražných světel LED200, dopravních návěstidel s LED vložkami, či halogenových světel D180 při použití 5W žárovek. Součástí napájecího zdroje jsou mechanické spínací hodiny umožňující nastavení provozní doby.

Při použití se sítí 230V zaručuje zdroj NZZ-12, že napájené zařízení vydrží v provozu i při výpadku proudu. Výrazně tím zvyšuje bezpečnost užívání například semaforových návěstidel, či výstražných zařízení při výjezdech vozidel hasičů a záchranné služby.

Solární napájecí zdroj SC-50

Solární napájecí systém SC-50 umožňuje napájení světelných signalizačních zařízení prostřednictvím sluneční energie. Zařízení se skládá ze solárního panelu a skříně s regulátorem a soustavou dvou baterií. Běžný provoz napájeného zařízení zajišťuje dobíjecí gelový akumulátor 12V/18Ah. Při dlouhodobých zhoršených světelných podmínkách se automaticky aktivuje záložní alkalická baterie 180Ah.


Nejste si jisti, jaký napájecí systém použít? Kontaktujte nás na telefonním čísle +420 546 217 480 nebo na adrese info@dynasig.cz a my vám pomůžeme s hledáním řešení odpovídajího vašim specifickým potřebám.